Toggle light / dark theme

APR Technologies och Bitroot vann SKAPA-priser för Uppsala län

Posted in business, innovation

I samband med UIC-dagen den 30 augusti delade Uppsala läns landshövding Göran Enander och Almi Uppsalas vd Bengt-Åke Ljudén ut två regionala SKAPA-priser som går till framstående innovatörer i länet. I år gick båda priserna till UIC-företagare. Peter Nilsson på APR Technologies tilldelades SKAPA-priset, och SKAPA-priset för unga innovatörer gick till Nils Weber på Bitroot.

SKAPA är Sveriges största innovationspris och delas ut till minne av Alfred Nobel. Priset syftar till att ge stöd åt innovatörer så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden.

Årets vinnare av SKAPA-priset för Uppsala län blev Peter Nilsson på UIC-bolaget APR Technologies som har utvecklat smarta och effektiva elektro hydrodynamiska pumpar för temperaturreglering. Innovationen Micro Thermal Regulator är en patenterad produkt som exempelvis kommer kunna tillämpas inom rymdindustrin. APR Technologies ingår i rymdinkubatorn ESA BIC Sweden som UIC driver tillsammans med Arctic Business Incubator i Luleå och Innovatum i Trollhättan.

Read more

Leave a Reply